Mesyuarat MJK PERBEKAS & PEJASMA

February 1, 2023 By 0 Comments

Bincang Program & Aktiviti PERBEKAS 2023

Ibu Pejabat telah merancang beberapa program spt pemeriksaan kesihatan & bantuan peralatan kesihatan kpd ahli2 melalui EqCare yg akan dilancarkan pd 16.3.2023 di Ibu Pej n diikuti dgn zon selatan, utara, timur, sabah dan sarawak. Kita pohon peruntukan MOF utk tahun ini yg akan disalurkan kpd negeri2 utk kebajikan ahli2. Kita akan menggerakan kempen menambah ahli. Terserahlah kpd rakan2 pesara utk menyertai Perbekas atau PERKEB. Kita akan bekerjasama dgn Mantan Pengurusan Kastam Malaysia (MPKM) kerana fungsi MPKM khusus utk mantan pengurusan JKDM, tetapi mereka menjadi ahli Perbekas.

Program 1 : Pemeriksaan / Bekalan Alat Kesihatan & Pelancaran Skim Eqcare-PERBEKAS.

Ibu Pej berharap kita teruskan perjuangan kita serta mntapkan pengurusan Perbekas di Ibu Pej n Negeri2. Harap mndpat bntuan dan kerjasama JK Perhubungan Perbekas Negeri – Perbekas Kita, Tanggunhjawab Kita, tksih…Dato’ Abd Rahman Manan, Presiden Perbekas.

Promosi Skim Khairat My Malaysia – Edisi Kastam

Nota: Mesy JK Kajian Single Border (SBA)- Menyokong Bantahan JKDM Mengenai Penubuhan SBA (Sudah dihntar kpd YAB PM melalui Tan Sri KSN – sk: YB TMK I & II, KPK & Presiden Cuepacs).